Bellatrix har blivit champion

06.05.2023

Vi har deltagit i två dagar på internationell kattutställning i Hässleholm. Vår tjusiga svarta hona Mugglarnas Bellatrix Lestrange fick sitt sista certifikat och kan därmed titulera sig champion. Bella, som hon kallas, ska paras efter sommaren. Det är en hona med mycket tilltalande karaktär, alltid tillmötesgående och lätthanterlig. Bella är en hona med bra detaljer och väldigt bra kropp. Hennes ögonform och ögonfärg är fantastisk. Vi har fortfarande inte bestämt hane men föredrar en solid hane som kan komplettera Bella i storlek och pälskvalitet och som är bärare av färgen choklad.

Vår inköpta avelshane Xrange cats Coffee-Cream debuterade i utställningssammanhang som vuxen och slog till med att ta cert båda dagarna. Nu håller vi tummarna för ytterligare ett cert på nästa utställning så att även han kan få titulera sig champion. Coffee som han kallas fick superb kritik båda dagarna.

Vår egen uppfödning Alba De La Luna debuterade helt i utställningssammanhang och var lite ängslig hos domaren. Men domaren löste detta på ett fantastiskt proffsigt vis. Alba hade dagen till ära dessutom fått fettsvans som drog ner betyget annars fick hon en väldigt fin bedömning. Ex2 blev dagens resultar för henne.