Om oss

I Skåne , ett par mil norr om Ystad, bedriver vi en liten uppfödning av rasen Brittiskt långhår. 

Våra egna avelsdjur är PKD- och HCM-fria och testade mot FIV/FELV och vi ställer höga krav på de hanar vi använder i avel i katteriet. Dessutom gör vi regelbundet SVA:s stora parasittest för att försäkra oss om att våra djur inte är bärare av några parasiter.

I hela vårt vuxna liv, åtminstone 30 år, har vi haft katten som följeslagare. Annelie har gått uppfödarutbildning via SNRF/WCF. Dessutom har hon genom sitt yrke och sin familj varit involverad i både häst- och hundavel under många år. Vi har båda gjort godkända kunskapsprov hos förbundet SVERAK. Vårt stamnamn Amber glance  kommer från engelskan som betyder bärnstensfärgad blick. Vår kattras är ju synnerligen känd för sina underbara bärnstensfärgade ögon. 
Våra katter rör sig  fritt som innekatter med tillgång till nätad rastgård då det är viktigt för deras sinnesintryck och välbefinnande att kunna vara ute.

 Vårt avelsmål är att föda upp exteriört rastypiska britter med ett harmoniskt och rastypiskt temperament. Därtill är vi väldigt noga med att de kattungar vi levererar ska ha föräldrar som är hälsotestade. Färger ni kommer att hitta hos oss är solida och solida med vitt med viss förkärlek för färgen lila. 

Utställningar besöker vi  för att få en bedömning på katterna och avkommorna, främst för att se att rasstandarden följs. Avelsmålet är att våra katter ska hålla en så hög exteriör kvalitet som möjligt.

 Kattungarna säljs som sällskap och innekatter men får gärna vistas i nätad rastgård ute.

Om du vill köpa katt av oss, titta under fliken köpa katt. Skriv gärna ett mail där du presenterar dig själv och berättar hur katten skulle tillbringa dagarna tillsammans med dig. Vi återkopplar till dig så fort vi har möjlighet.


Vi är medlemmar i nedanstående organisationer:


Tack för besöket!

Annelie & John