Vecka för vecka

Två veckor gamla...

Nu har ulltussarna öppnat ögonen och de är fantastiskt söta. Kattungarna ökar i vikt som de ska varje dag och Charety är enormt duktig på att ta hand om sina små. Det är så fint att se.

Tre veckot gamla….

Visst är de underbart söta våra små. Jag kan sitta hur länge som helst och bara iaktta dem och gosa med dem. I förra veckan fick kattungarna sin första avmaskning, det var ju inte utan protester kan jag säga. Vi har klippt klorna och börjat kamma allesammans den här veckan. Det finns en viss herre i flocken som är en riktig spinnmaskin, han låter som ett litet jetplan. Hur charmigt som helst. Annars får jag säga att jag tycker de är väldigt duktiga allesammans att hantera. De har ju upptäckt varandra den här veckan och börjat fightats lite. Lådan plockades bort i slutet av veckan och ersattes av en stor hage för nu vill de ju börja röra på sig lite. Nu ser vi fram emot att de ska börja äta själv så småningom och så ska vi börja potträning.

Fyra veckor gamla

Nu märker man verkligen att det är små individer vi har att göra med. Våra små kattungar har redan utvecklats till egna personligheter. Allesammans är väldigt snälla och tillgivna. De tycker om att vara uppe i famnen och en av dem älskar att få sova i knät. De har upptäckt varandra och leker ganska vilt nu. Det finns inte längre begränsat utrymme för dem att röra sig på utan hela köket är deras lekplats och mamma Charety har fullt sjå att hålla reda på dem emellanåt. Kloklippning och kamning fortsätter som rutin och oftast utan protester men en av töserna tycker att hon måste prova att protestera ganska högljutt ibland.
Vi har introducerat fast föda den här veckan lite försiktigt. Alla har ätit med glupande aptit utom en av töserna som inte vill ha något annat än mammas mjölk. Hon har verkligen varit svårflörtad så vi får ge det lite mer tid. Ungarna ökar fint i vikt och väger mellan 470 och 600 gram. 

Fem veckor gamla

Nu har kattungarna intagit hela vårt hem när vi finns till hands och kan ha samtliga under uppsikt så de inte skadar sig själva eller varandra oavsiktligt. Det går ganska vilt till emellanåt och det klängs både på robotdammsugaren och klättras på alla möjliga lämpliga och olämpliga möbler. Med andra ord leker livet för de små och det är härligt att se att de är så orädda och har sån livsglädje. Den här veckan har de fått provsmaka mush med viss tveksamhet men det har gått bättre och bättre och nu är snart alla övertygade att det är ätbart. Kattungarna har stiftat sin första bekantskap med vår hund nu när de rör sig i hela huset. De tittade förvånat på hunden och fräste på den, vår snälla hund gick därifrån och sen var det problemet ur vägen. Kattmamman Charety gick efter hunden och strök sig kärleksfullt mot henne som för att visa för kattungarna att hon är snäll. I går var det dags för fotografering av de små och vi bestämde oss för att ta lite foton ute samtidigt som vi fikade. En och en fick de komma ut till bersån och upptäcka en helt ny värld. Det har varit en händelserik vecka för de små kattungarna.

Sex veckor gamla

Full fart på de små och kattungar precis överallt. Det gäller att titta efter var man sätter fötterna så att man inte trampar på någon sovande kattunge. Om de var tveksamma till mushen förra veckan så älskar dem den nu. De är som små vampyrer när det är dags för mat och Aslan närmar sig ett kilo i vikt med stormsteg, men så är han också kullens matvrak.Nästa vecka är det dags för första vaccinationen och sedan kan vi ta emot besök så smått. En del köpare har skrivit fina presentationer och vill såklart träffa oss och kattungarna men först vill jag att katterna har fått första vaccinet och blivit lite äldre. Ska bli spännande att se vad de tycker om att åka bil och träffa veterinären.

Sju veckor gamla

Den här veckan var det dags för första vaccinationen. Alla kattungarna skötte sig exemplariskt och hälsade nyfiket på veterinären. Det är stoj och stim här dygnets alla timmar när de leker tafatt med varandra. När de är trötta kommer de och gosar med oss en stund innan de somnar i soffan som är favoritplatsen, helst uppe på ryggstödet. Det börjar bli dags för första badet och vi får se nästa vecka om de är på humör för en liten dusch. Idag har vi haft fint besök av Diezels matte. Diezel är ju pappa till kattungarna. Det var väldigt spännande att se kattungarnas reaktion på en ny människa och de hanterade det väldigt bra tycker jag. 

Åtta veckor gamla

Den här veckan har vi haft vänner och bekanta på besök flera gånger om för att katterna ska få träffa så många nya människor som möjligt. Det har gått över förväntan, kattungarna är nyfikna och låter sig villigt bäras och hanteras av för dem främmande personer. Det första badet har gått av stapeln. Jag vet inte om man kan kalla det ett bad men kattungarna har fått sätta ner tassarna i badbaljan och blivit lite fuktiga i pälsen. Vi började försiktigt så slipper vi kanske panik i framtiden när det ska schamponeras och duschas. Den här veckan får ni hålla till godo med foton från de tidigare veckorna. Det var inget lyckat fotoväder den här veckan och tyvärr blev de foton vi lyckades åstadkomma mellan regnskurarna inget vidare att publicera här. Vi får hoppas på bättre tur nästa vecka. Däremot finns det lite filmer från veckan som gått på vår facebooksida.

Nio veckor gamla

Tack alla ni som på olika sätt hör av er och visar intresse för våra kattungar. Under veckan har jag pratat med flera trevliga människor som söker en kattunge av den här underbara rasen. Att det inte blev en Nordstjernans den här gången beror på olika anledningar: fel kön på de kattungar som finns kvar, färgerna är inte så tilltalande och slutligen en del där kattköpet inte varit så genomtänkt som det bör vara. Jag önskar er lycka till i ert fortsatta letande.
Två flickor finns kvar tillgängliga för förfrågningar, Alba och Athena.
l dagarna blir vår nya kattgård färdig så de kan få sola lite utomhus, det kommer de att uppskatta.

Tio veckor gamla

Den här veckan har vi haft SPA på Nordstjernans. Det har varit schamponering och föning med bebisfönen. De hanterade fönen väldigt bra, det var bara lilla Amethyst som tyckte att den var lite otäck i början. Det blir ett par tillfällen till med bad och fön innan leverans och sedan får de nya ägarna fortsätta att träna på det här. Vi har färdigställt katternas lekrum i vår gäststuga med en stor anslutande kattgård den här veckan. Lekrummet blev väldigt uppskattat av familjen katt vill jag lova.
Fina tjejen Athena söker fortfarande någon som vill ge henne ett kärleksfullt hem. Hon är en väldigt charmig och lätthanterad tjej som funkar med både hund och andra katter om de är snälla. Maila mig vid intresse.

Elva veckor gamla

Det är sista veckan innan leverans och mycket tid går åt till att färdigställa dokument och
allt annat som ska följa med katterna vid försäljningen.
Vi har innan sista avmaskningen gjort SVAs stora parasittest som visade negativt. Vikten hos tjejerna ligger nu ganska exakt på 1500 gram och vårt lilla matvrak Aslan väger hela 2100 gram.
Nästa vecka är det dags för vaccination nummer två och chipmärkning. De kattungar som ska till nya ägare ska besiktigas och få intyg. Vår fina Athena söker fortfarande ett kärleksfullt hem, skriv ett meddelande om du är intresserad.
Än är det ett tag till leverans och vi passar på att njuta så länge vi kan av de här underbara små ulltussarna❤️

Tolv veckor gamla

Veckorna har gått rasande fort. Det har varit en fantastiskt rolig tid att få följa de här små i deras utveckling och vara en del av deras vardag. Nu är det dags för dem att fortsätta utvecklas på egen hand i sina nya hem.
I veckan har jag haft min favoritveterinär på hembesök för besiktning, chippning och vaccination. Det har klämts och känts och lyssnats på alla kattungarna och samtliga klarade sig felfritt igenom Evelinas noggranna blick.